dagens lunch!
jag tänkte husmans och ställde mig för att göra kålpudding me potatis och lingonsylt!

börja med att hacka vitkål, stek detta i smör lätt. tillsätt 1 matsked ljus sirap.
ta sedan 400g köttfärs och blanda i kryddorna: salt, peppar och kryddpeppar. (kryddpeppar har ungefärligen samma lukt som kryddnejlika men den innehåller vit, grön, rosé och svartpeppar, som en alltiallokrydda)
När den stekta kålen har svalnat blanda kål och köttfärsen i en ugnform

blanda en köttbuljongtärning med 3 dl vatten och häll över buljongen över kålen och köttfärsblandningen.
släng in formen i en ugn på 175grader. Det tar mellan 45-50 minuter

KLAR!
smaklig måltid!

grrrryyyymt gott om man är för lat för att göra kåldolmar! ;) det kan man få av farmor!

börja med att hacka vitkål, stek detta i smör lätt. tillsätt 1 matsked ljus sirap.
ta sedan 400g köttfärs och blanda i kryddorna: salt, peppar och kryddpeppar. (kryddpeppar har ungefärligen samma lukt som kryddnejlika men den innehåller vit, grön, rosé och svartpeppar, som en alltiallokrydda)
När den stekta kålen har svalnat blanda kål och köttfärsen i en ugnform

blanda en köttbuljongtärning med 3 dl vatten och häll över buljongen över kålen och köttfärsblandningen.
släng in formen i en ugn på 175grader. Det tar mellan 45-50 minuter

KLAR!
smaklig måltid!

grrrryyyymt gott om man är för lat för att göra kåldolmar! ;) det kan man få av farmor!